Εδώ μπορείτε να μαθαίνετε τα νέα του γραφείου μας καθώς και ενημερώσεις σχετικά με τις υπηρεσίες που παρέχουμε.

14/2/2018 - Νέο Πρόγραμμα Επιδότησης της ΕΔΑ Αττικής

Ανακοινώθηκε το νέο Πρόγραμμα Επιδότησης της ΕΔΑ Αττικής! Επωφεληθείτε μετατρέποντας ενεργοβόρα συστήματα θέρμανσης σε νέα, σύγχρονης τεχνολογίας!

Ρωτήστε μας για τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου και τους όρους επιδότησης έγκαιρα. Το γραφείο μας μπορεί να αναλάβει εξολοκλήρου όλη τη διαδικασία

9/2/2018 - Οδηγός του προγράμματος "Εξοικονομώ κατ' οίκον 2"

Έπειτα από πολύ καιρό αναμονής, εκδόθηκε ο Οδηγός του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον 2»!

Ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων έχει οριστεί η 28η Φεβρουαρίου 2018.

Το γραφείο μας είναι στη διάθεσή σας και μπορεί να σας καλύψει πλήρως, τόσο σε επίπεδο Ενεργειακών Επιθεωρήσεων, όσο και μελετών και όλων των εργασιών. Για περισσότερες πληροφορίες, όρους και προϋποθέσεις επικοινωνήστε μαζί μας

Υποχρέωση νέας μελέτης πυροπροστασίας σε παλαιούς χώρους συνάθροισης κοινού.

Σύμφωνα με την Υ.Α. Αριθμ. 24738 Φ.701.2 (ΦΕΚ 2089/Β/19-6-2017), όσοι χώροι συνάθροισης κοινού άνω των 200 ατόμων έχουν εγκεκριμένη μελέτη πυροπροστασίας βάσει του β.δ.15/1956, υποχρεούνται να υποβάλλουν νέα μελέτη πυροπροστασίας σύμφωνα με την Πυροσβεστική Διάταξη 3/2015 όπως ισχύει.

Για λεπτομέρειες, απευθυνθείτε στο γραφείο μας.

Πληρωμές με POS

Από 06/06/2017 το γραφείο μας διαθέτει τερματικό μηχάνημα POS για πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών.

Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ).

15/5/2017

Υπενθυμίζεται στους ιδιοκτήτες επαγγελματικών εργαστηρίων, βιομηχανιών – βιοτεχνιών, συνεργείων, πλυντηρίων αυτοκινήτων, αρτοποιών και γενικότερα σε όσους παράγουν οποιασδήποτε μορφής απόβλητα ότι έως την 31η Μαΐου 2017 θα πρέπει να υποβάλετε ηλεκτρονικά στο ΗΜΑ τις ποσότητες των αποβλήτων που παράγατε τα έτη 2015 και 2016.

Η εργασία αυτή θα πρέπει να γίνει υπεύθυνα, ώστε να αποφευχθεί η περίπτωση προστίμου μελλοντικά στην επιχείρησή σας. Το γραφείο μας αναλαμβάνει την εργασία αυτή, ενώ παράλληλα διατηρεί αρχείο για την επιχείρησή σας και σας ενημερώνει -όταν κρίνεται σκόπιμο- σχετικά με όλες τις υποχρεώσεις σας σε θέματα αδειών λειτουργίας, περιβαλλοντικά, πυρασφάλειας κλπ.

Πρόστιμα ΠΕΑ

Έως 30/6/2016 είναι η τελευταία προθεσμία σε όσους ιδιοκτήτες ακινήτων μίσθωσαν ακίνητο έως τις 31/12/2015 και δεν έβγαλαν ΠΕΑ (πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης), εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι κατά την ηλεκτρονική καταχώρηση του μισθωτηρίου μπορούσαν να αφήνουν κενό το αντίστοιχο κελί.

Το πρόστιμο θα κυμαίνεται από 1.000€ έως 10.000€.

Θερμοκάμερα

Το γραφείο μας, προσπαθώντας να είναι πάντα κοντά στις σύγχρονες ανάγκες των πελατών του, έχει εξοπλιστεί με θερμοκάμερα και άλλα μετρητικά όργανα, χάρη στα οποία μπορούμε να κάνουμε μία σειρά από κτηριακούς και βιομηχανικούς ελέγχους, όπως :

Σε κτήρια

1) Έλεγχοι υγρασίας και προτάσεις εξάλειψής της χωρίς να πετάμε χρήματα σε άσκοπες επισκευές στα τυφλά, καθώς βρίσκουμε ακριβώς την αιτία και την καταπολεμούμε χωρίς παράπλευρες οικονομικές απώλειες!

2) Έλεγχοι θερμομονωτικής …επάρκειας κτηρίων (οροφές, τοιχοποιίες, κουφώματα), έλεγχοι θερμογεφυρών και αεροστεγανότητας και προτάσεις μείωσής τους εξασφαλίζοντας εξοικονόμηση ενέργειας

3) Έλεγχοι καλής λειτουργίας θέρμανσης (σώματα, λέβητες, σωληνώσεις κλπ), αλλά και κλιματισμού

Στο βιομηχανικό τομέα :

4) Έλεγχοι καλής λειτουργίας κινητήρων, μειωτήρων, περιστρεφόμενων εξαρτημάτων, φθορά εδράνων μηχανών, κακή ευθυγράμμιση και ζυγοστάθμιση. Προλαβαίνουμε τη βλάβη πριν αστοχήσει το οποιοδήποτε εξάρτημα και σταματήσει η λειτουργία ενός μηχανήματος

5) Έλεγχοι καλής λειτουργίας εναλλακτών θερμότητας, εύρεση βαθμού απόδοσης και μέθοδοι βελτίωσής του

6) Έλεγχοι καλής λειτουργίας γραμμών παραγωγής που σχετίζονται με τη θερμότητα (πάγος, ατμός, χυτήρια κλπ)

7) Έλεγχοι στάθμης υγρών, στερεών και αερίων από απόσταση

8) Έλεγχοι σωληνογραμμών

9) Προβλεπτική συντήρηση μηχανολογικών διατάξεων

Στον ηλεκτρολογικό τομέα :

10) Έλεγχος καλής λειτουργίας ηλεκτρικών πινάκων, ισοκατανομή φάσεων, φθορά στη μόνωση καλωδίων, κακές επαφές

11) έλεγχος φόρτισης πινάκων και καλωδιώσεων,

12) Προβλεπτική συντήρηση ραγοδιακοπτικού υλικού και λοιπών ηλεκτρολογικών διατάξεων, με κύριο στόχο να προλαβαίνουμε τη βλάβη πριν καν διακοπεί η λειτουργία

Ρωτήστε μας πώς μπορούμε να προσαρμόσουμε τις υπηρεσίες μας στις δικές σας ανάγκες!

Πιστοποιητικό Πυρασφάλειας σε Γραφεία - Επαγγελματικούς Χώρους

Υποχρεωτική πλέον η χορήγηση Πιστοποιητικού Πυρασφάλειας σε γραφεία που στεγάζονται σε κτήρια προ του 1989.

Σύμφωνα με υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 388/β/19-2-16, είναι υποχρεωτική πλέον η εκπόνηση μελέτης ενεργητικής πυροπροστασίας σε χώρους γραφείων και η χορήγηση πιστοποιητικού πυρασφάλειας, εφόσον στεγάζονται σε κτήρια προ του 1989.

Το γραφείο μας αναλαμβάνει την κατάρτιση πλήρους φακέλου μελετών για κάθε περίπτωση γραφείων μέχρι και τη χορήγηση του πιστοποιητικού, υπεύθυνα και έγκαιρα.»

Ενεργειακές επιθεωρήσεις

Την 31/5/2014 ο επικεφαλής του γραφείου μας, Κων/νος Χερουβείμ – διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ-MSc ΕΜΠ, συμμετείχε με επιτυχία στις εξετάσεις για την παραλαβή μόνιμης άδειας* ενεργειακού επιθεωρητή κτιρίων, Β’ τάξης.

* Οι προσωρινές άδειες που διαθέτουν σήμερα οι ενεργειακοί επιθεωρητές ισχύουν μέχρι τον Αύγουστο του 2014. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για να μπορεί κάποιος προσωρινός ενεργειακός επιθεωρητής να πιστοποιηθεί και να παραλάβει μόνιμα την άδεια, θα πρέπει να συμμετάσχει σε πιστοποιημένα σεμινάρια, αλλά και να επιτύχει σε εξετάσεις που διοργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ). Οι εξετάσεις ξεκίνησαν στις 29/5/2014 και σταδιακά οφείλουν όλοι οι σημερινοί προσωρινοί ενεργειακοί επιθεωρητές να συμμετάσχουν σε αυτές.

Πιστοποίηση εσωτερικών ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων

Το γραφείο μας διαθέτει πιστοποιημένα μετρητικά όργανα προκειμένου να πιστοποιούμε εσωτερικές ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, προς πλήρη συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία (ΥΑ αριθμ. Φ.50/503/168, ΦΕΚ 844/Β/16-5-2011), ενώ από την έναρξη ισχύος της νομοθεσίας έχουμε προβεί σε πληθώρα τέτοιων πιστοποιήσεων.

Συγκεκριμένα, το γραφείο μας, ήδη από το έτος 2011 διαθέτει μετρητικό όργανο του κατασκευαστικού οίκου METREL, μαζί με τα παρελκόμενά του για εύρεση ηλεκτρικών καλωδίων μέσα από τοίχους και λοιπά δομικά στοιχεία, πασαλάκια για τη μέτρηση αντίστασης γείωσης εδάφους, αμπεροτσιμπίδες, επαγωγικοί ανιχνευτές τάσης κλπ.

Επιθεώρηση Βιομηχανιών & Επαγγελματικών Εργαστηρίων

Σε εφαρμογή του Π.Δ. 126/2012 (Α΄227) εισάγεται ο θεσμός των περιοδικών επιθεωρήσεων σε όλες τις βιομηχανίες και επαγγελματικά εργαστήρια, από πιστοποιημένους επιθεωρητές, οι οποίοι ως επί τω πλείστων είναι ιδιώτες μηχανικοί.

Η επιλογή του επιθεωρητή για κάθε μεταποιητική μονάδα θα γίνεται με κλήρωση.

Η επιθεώρηση άδειας λειτουργίας αφορά στη διαδικασία με την οποία ελέγχονται οι μεταποιητικές και συναφείς εγκαταστάσεις, που λειτουργούν νόμιμα με Υπεύθυνη Δήλωση ή με άδεια λειτουργίας αορίστου χρόνου, για την διαπίστωση της τήρησης ή μη των όρων και περιορισμών, που προβλέπονται στα άρθρα 17-40 του ν. 3982/2011 και στη λοιπή ισχύουσα νομοθεσία για την εγκατάσταση και λειτουργία μεταποιητικών και συναφών δραστηριοτήτων.

Το γραφείο μας έχει ήδη πιστοποιηθεί από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας για εκτέλεση επιθεωρήσεων όλων των κατηγοριών οχλήσεων (χαμηλή, μέση και υψηλή).

To mech-design.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με την χρήση των cookies από εμάς.

Pin It on Pinterest

Share This